Článek z farního časopisu - Nathanael cvičí o 106

30.10.2015 21:39

Soustředění scholy, aneb Nathanael cvičí o 106

      Všichni ve schóle jsme se dlouho těšili, až se v sobotu 18. července „nalodíme“ do aut a vydáme se cestou plnou kopečků směrem k Jimramovu. Ale skutečná cesta k letnímu soustředění schóly byla mnohem delší.

      Téměř půl roku před vypuknutím hudbyplného týdne se začalo soustředění pečlivě připravovat. Toto období bylo plné očekávání a těšení na to, co nás čeká a co společně prožijeme.

     A na co jsme se chtěli tolik soustředit? Především na chválení Boha. Míst a situací, kde jsme mohli zakusit Jeho přítomnost bylo během celého pobytu v Jimramově mnoho, například v krásné přírodě, v láskyplném přístupu kuchařek ze školní jídelny nebo v paní Břečťanové.

     Kdyby soustředění bylo jen o zpěvu a hudbě, bylo by to asi pro budování našeho společenství málo. Nejen na společných a dělených zkouškách, ale i během ostatních aktivit jsme objevovali Boha v kráse a originalitě každého z nás.

     Možná bylo dobře, že místní pan farář, otec Pavel Vybíhal, byl na dovolené právě když jsme osídlili jeho faru. Tóny rozmanitého spektra nástrojů se linuly téměř z každé místnosti, od harmonia na chodbě nebo i ze dřevníku. Housle měly zkušebnu v kůlně a zbytek nástrojů hrál ve farní stodole. Dokonce ani polední klid nebyl klidem v pravém slova smyslu, protože si v něm dechové nástroje přišly na své, a z okna v prvním patře se zvučně rozezněly nejen dechovky.

     Ze soustředění jsme si domů nepřivezli „jen“ nové písničky. Společně strávený týden nám dal mnohem víc. Využili jsme šanci stmelit náš kolektiv a vytvořit něco krásného pro Boha. A na druhou stranu také doufáme, že jsme v Jimramově zanechali zpěvem trošku radosti, protože RADOSTjeIN.

                                                                                                                                                                                            členové scholy