Blog

Svorni jsme až do ticha - doprovod mše svaté 10.2.2019

10.02.2019 18:03

Dnes jsme si poprvé zazpívali v novém roce. Doprovázeli jsme dnes mši svatou u nás v Radostíně, kterou sloužil otec J. Jeniš (protože náš pan farář má zlomenou nohu). Díky o. Jurisovi celou mší doznívalo začáteční svorni jsme, a to téměř do konce, kdy nás omylem v polovině poslední písničky vytáhli ze zásuvky (říkali, že to bylo omylem :D. Snad to až tolik netahalo za uši)!

 

Dál teď jako schola budeme doprovázet besedu s Ondřejem Zmeškalem v Krásněvsi. Zveme také vás, abyste si přišli poslechnou jeho vyprávění o tom, jak napříč přeběhl republiku a jak se člověk vypořádává s handicapem. Více informací najdete na události: https://www.facebook.com/events/246381279642158/

 

Výstava betlémů

18.12.2018 22:21

Vánoce nejen s SDH

pátek a sobota před třetí nedělí adventní se pro nás nesly ve znamení betlémů. Na výstavě víc než stovky zapůjčených betlémů se nejlépe vyjímal ten živý na pódiu. Pastýř vyprávěl příběh Vánoc, pastýři přišli i se svými stády (doslova viz foto :D ) a Maria uložila Ježíška do jeslí. Snad jsme ho zpěvem adventních písní potěšili. 

Modlitba za vodu

25.11.2018 18:28

Děkujeme za společnou modlitbu!

 

Bylo pro nás obrovským povzbuzením, kolik lidí vytrvalo a ještě po požehnání a modlitbě u misijního kříže se vrátilo do kostela na modlitbu za vodu!

Rádi budeme vzpomínat na dnešní večer. Pro nás to byla ohromná zkušenost. Chystání textů a spojování písní... a hlavně snaha zaměřit se na hloubku toho, co se zpívá. Samozřejmě, že bylo i pár drobných zaškobrtnutí, takže víme, kterou lepší cestou se příště vydat. Ale nakonec byl výsledek větší, než jen součet toho, co bylo nachystané, a dnešní večer proběhl i díky síle od někoho, kdo nás přesahuje. 

Tak ať pořád je RADOST IN!

Vzkaz, který na nás čekal po koncertě v Jimramově :)

28.05.2018 00:05

fotografii otevřete ZDE

 

Napsali nejen o nás...

21.01.2016 14:40

 

Dnešní již desátý Tříkrálový koncert byl radostným zakončením letošní sbírky. Děkujeme radostínské schole Nathanael a také ždárskému sboru Musica Sarensis - RADOST JE opravdu IN.Emotikona smil

Díky rovněž všem, kteří se na zajištění programu podíleli - zvukařům, moderátorům, zástupcům farnosti, fotografovi a kameramanovi a díky Vám všem, kteří jste novoměstský kostel doslova zaplnili až po východ. ;)

                                                                        (převzato z https://www.facebook.com/ochzr/?fref=ts )
Emotikona smile  

 

Článek z farního časopisu - Nathanael cvičí o 106

30.10.2015 21:39

Soustředění scholy, aneb Nathanael cvičí o 106

      Všichni ve schóle jsme se dlouho těšili, až se v sobotu 18. července „nalodíme“ do aut a vydáme se cestou plnou kopečků směrem k Jimramovu. Ale skutečná cesta k letnímu soustředění schóly byla mnohem delší.

      Téměř půl roku před vypuknutím hudbyplného týdne se začalo soustředění pečlivě připravovat. Toto období bylo plné očekávání a těšení na to, co nás čeká a co společně prožijeme.

     A na co jsme se chtěli tolik soustředit? Především na chválení Boha. Míst a situací, kde jsme mohli zakusit Jeho přítomnost bylo během celého pobytu v Jimramově mnoho, například v krásné přírodě, v láskyplném přístupu kuchařek ze školní jídelny nebo v paní Břečťanové.

     Kdyby soustředění bylo jen o zpěvu a hudbě, bylo by to asi pro budování našeho společenství málo. Nejen na společných a dělených zkouškách, ale i během ostatních aktivit jsme objevovali Boha v kráse a originalitě každého z nás.

     Možná bylo dobře, že místní pan farář, otec Pavel Vybíhal, byl na dovolené právě když jsme osídlili jeho faru. Tóny rozmanitého spektra nástrojů se linuly téměř z každé místnosti, od harmonia na chodbě nebo i ze dřevníku. Housle měly zkušebnu v kůlně a zbytek nástrojů hrál ve farní stodole. Dokonce ani polední klid nebyl klidem v pravém slova smyslu, protože si v něm dechové nástroje přišly na své, a z okna v prvním patře se zvučně rozezněly nejen dechovky.

     Ze soustředění jsme si domů nepřivezli „jen“ nové písničky. Společně strávený týden nám dal mnohem víc. Využili jsme šanci stmelit náš kolektiv a vytvořit něco krásného pro Boha. A na druhou stranu také doufáme, že jsme v Jimramově zanechali zpěvem trošku radosti, protože RADOSTjeIN.

                                                                                                                                                                                            členové scholy

 

Cantate Domino Polná - zpráva

20.02.2015 22:48

"Zpívejte Pánu, chvalte ho z celého srdce a vždycky za všecko vzdávejte díky Bohu a Otci ve jménu našeho Pána Ježíše Krista." (E 5,20)


CANTATE DOMINO POLNÁ 2014


V sobotu 18. října probíhalo v Lidovém domě  opět CANTATE DOMINO POLNÁ -   přehlídka křesťanských mládežnických a dětských pěveckých souborů, a to již tradičně pod záštitou předsedy krajské organizace KDU-ČSL Kraje Vysočiny a Rady města Polná. Účinkovalo 7 souborů: Schola farnosti sv. Prokopa ze Žďáru nad Sázavou, Labyrint z Třeště, 2 pěvecké soubory z Měřína, Nathanael z farnosti Radostín nad Oslavou, BrKa z Brzkova a polenské Duhovky. Myslím, že se na přehlídce vytvořila pěkná, uvolněná  atmosféra, příhodná i pro malé zpěvačky, které vystupovaly poprvé na jevišti, a šlo jim to!

Na přehlídce zněly písně ke cti a slávě Boží a tak by měly vypadat i naše skutky všedního dne. Přijměme opravdově Boha do srdce jako kamaráda a rádce a získáme nejskvělejšího pomocníka pro řešení našich těžkostí a problémů! Samozřejmě to není jednoduché, vyžaduje to od nás upřímnost a skutečné odhodlání na sobě pracovat, nespokojovat se se svými selháními, ale znovu a znovu s nimi - se sebou -  bojovat. Mysleme jeden na druhého a pomáhejme si a dáme svému životu ten správný směr!

Jménem pořadatele přehlídky, spolku Lidový dům v Polné, děkuji panu starostovi Jindřichu Skočdopolovi za finanční podporu města Polná a panu Ing. Jaromíru Kalinovi, předsedovi krajské organizace KDU-ČSL Kraje Vysočiny, za sponzorský dar.

                                                                                                                    Markéta Lexová

 

Vystoupení scholy Nathanael v kostele sv. Jakuba (Jihlava)

04.02.2015 22:48

V neděli 9. listopadu 2014 se ve večerním čase od 18 hodin naplnil farní kostel sv. Jakuba radostnou atmosférou, kterou svým vystoupením dokonale navodila schola "Nathanael" z Radostína nad Oslavou.

V duchu motta "RADOST je IN!" postupně zazněly rytmické písně v podání mladých lidí, které dokázaly i přes již poněkud nižší teplotu v kostele rozehřát lidská srdce posluchačů. Písně k oslavě Pána zazněly ve čtyřech různých jazycích, každá byla odměněna potleskem a snad nejsilnější dojem byl z vícehlasého zpěvu modlitby "Otče náš" ve svahilštině, který navodil atmosféru divoké a nespoutané Afriky uprostřed jinak chladné Vysočiny. Vstupné bylo dobrovolné. Po skončení vystoupení pak následovala, s malým opožděním, obvyklá nedělní večerní mše svatá.

Autor: P. Petr

CANTATE DOMINO Polná 2014

06.11.2014 19:15

CANTATE DOMINO 2014

            V sobotu 18. října jsme se společně opět vydali do krásného města Polná. Akce se konala v Lidovém domě a účast byla obrovská. Nejenže se přehlídky dětských a mládežnických křesťanských pěveckých a hudebních souborů zúčastnilo více účinkujících než v předešlém roce, ale i podpora fanklubů byla mnohem větší. Možná vás napadne, proč by měly scholy zapotřebí jezdit po nějakých soutěžích. Omyl! Nešlo o žádnou soutěž, ale o to, sblížit se s ostatními, kteří svojí hudbou chtějí chválit Boha a zpívají pro radost. Každý hudebník i nehudebník má na takovéto akci možnost získat inspiraci od jiných schol a zároveň se podpořit ve vzájemně sdíleném díle. Celé odpoledne se neslo v přátelském a příjemném duchu. Domů jsme odjížděli s dobrým pocitem a s vědomím, že to, co děláme, děláme snad dobře a pro radost ostatním.

členka scholy

Velký duchovní zážitek - primice Tomáše Enderleho

27.10.2014 07:52

Velký duchovní zážitek
Tak by se dala nazvat sobotní primice Tomáše Endrleho. Před odjezdem do Nížkova jsem připravil všechny potřebné věci a po naložení do auta jsme mohli vyrazit. Cesta ubíhala celkem rychle. Když jsme přijeli na místo činu. tak jsme zaparkovali těsně před bránou kostela. Jelikož jsme přijeli jako první, potřebnou aparaturu jsme složili na zem a náš řidič jel zaparkovat. Po příchodu všech ostatních k bráně za námi přišel Tomáš Endrle se svými spolubratry.
Když jsem šel do kostela na kůr, viděl jsem nad schody uviděl nápis: Vstup pouze s rodiči.
Prvně jsem se zdrahal tam jít, ale nakonec jsem šel. Po krátké modlitbě jsme začali vybalovat. Jelikož hraji na basu, začal jsem si ji též vybalovat. Když jsem vytáhl ladičku a zkoušel ji zapnout, odmítla mě poslechnout. Po delším domlouvání si přece jenom dala říct a basu mě pěkně naladila.
První písničku jsme hráli k evangeliu, myslím si, že se nám povedla. Druhá byla k obětování: Přijmi pane, následovala píseň Zde jsem a Salve Regina.
Myslím si, že jsme celou mši zahráli vcelku dobře a budu se těšit na další vystoupení.
Basák

 

1 | 2 >>