Připravujeme modlitbu za vodu

07.10.2018 00:00

Všimli jste si někdy, jak důležitým symbolem je pro křesťana voda? 

Tak třeba prakticky vždycky, když v bibli dojde na vodu, je to obraz očištění a předobraz křtu. Voda byla úplně na začátku, když se Duch vznášel nad vodami, voda při potopě smetla zkažený svět, voda je na začátku křesťanského života při křtu...

 

Ve vodě vidíme obraz očištění a symbol Ducha Svatého a voda nás inspiruje. Víte, v kolika křesťanských písních se zpívá o vodě (v jakékoli podobě)? 

    Jako řeka mě unášíš do svých hlubin...     na hlubinu zajeď...     vodo života, žízní duše má... 

            voláš jménem vyjdi v bouři, po vlnách...     Tvoje vlny se převalí po suchých polích... 

    řeka Tvé lásky proudí k nám...         zvedají řeky, Hospodine, svůj hlas...             půjdeš-li vodou neztrhne tě proud...   to je ta řeka radosti, teď zaplavila také nás...         ať se třeba hory zřítí do moře...         vodu ve víno změnil...                    Lásku neuhasí ani velké vody...

 

Zkrátka je toho móóóře :)

 

Důvod velký jak moře prosit o vodu, když se jí nedostává. Prosit o vodu pro naši krajinu i o živou vodu, po které ti, kteří se jí napijí, už nebudou žíznit.

 

Připravujeme pro vás přímluvnou modlitbu chval za tuto vodu... 

 

Už letos v listopadu se sejdeme, abychom písní (o vodě) a modlitbou prosili o vláhu. Jste všichni srdečně zváni.

 

Další informace a termín s přesným časem ještě zveřejníme. Předběžně proběhne modlitba za vodu v kostele sv. Bartoloměje v Radostíně nad Oslavou v neděli koncem listopadu.

 

Deštníky s sebou! Protoře RADOST je IN ;) a voda je potřeba...